Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Προς Όλους Όσοι Λαϊκίζουν με Σημαία την Ορθοδοξία


«Κατεβαίνουν στην Κύπρο με παπόρια και υποβρύχια αλλά θα συντριβούν από τους ΑΓΙΟΥΣ της νήσου που συνέτριψαν τις εικόνες τους» 

«Η παναγία θα ζυμώνει το ψωμί της πεινασμένης Ελλάδος»

«Διάφοροι στρατηγοί βγαίνουν και ομιλούν, αλλά δεν μίλησε ακόμα η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ των Ελλήνων, η ΠΑΝΑΓΙΑ! »

Σεισμοί, φυσικές καταστροφές, πόλεμοι, πείνα και ασθένειες πάντοτε έπλητταν τον πλανήτη. Ο καρκίνος πλήττει μόνο τους αμαρτωλούς ή και τους δικαίους; Χωρίς βαρβάρους, κατοχές, σκλαβιές και πολέμους θα είχαμε Αγίους;;;

1922, 1941 γερμανική εισβολή και κατοχή και Κύπρος 1974. Που ήταν οι Άγιοι και η Παναγία; Γιατί η Παναγία δεν ζύμωνε και για τους πεινασμένους της κατοχής που πέθαναν κατά εκατοντάδες;

Γράφει ο Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης


Άλλα μάλλον κάποιοι τους χρησιμοποιούν σαν το χρηματιστήριο, όταν ανεβαίνει είναι καλό, όταν κατεβαίνει είναι διορθωτικές κινήσεις.

Η Θεϊκή Παρέμβαση συνιστάται σε ένα τυχαίο γεγονός και την εμψύχωση. Η ναυμαχία στο Ναβαρίνο που ανέστησε την ελληνική επανάσταση (γιατί ο εμφύλιος την έφερε στο χείλος της καταστροφής) ξεκίνησε με την κατά λάθος εκπυρσοκρότηση ενός όπλου. Η νίκη – μετά – είναι θέμα στρατηγικής, τεχνολογίας, αριθμών και ψυχολογίας. Το 1940 στο Καλπάκι και όλη την Ήπειρο τα στρατεύματα ήταν αριστοτεχνικά κατανεμημένα και ο πόλεμος κερδήθηκε από αυτόν που έδειξε περισσότερη ψυχή. Τουλάχιστον δυο φορές σε δυο διαφορετικά σημεία  του μετώπου οι Iταλοί έφτασαν κοντά στο να το διασπάσουν.

Κατά την τρίχρονη διδασκαλία του ο Ιησούς στην περιοχή του Ισραήλ είπε με νόημα: τα του Θεού των Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρα. Δεν αναφέρθηκε πότε σε κράτη και έθνη και δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για κράτη και έθνη. Πολλές φορές τόνισε τα άσχημα των ανθρώπων του λαού του και είπε όταν έμαθε για τους ;Eλληνες που πήγαν στην ομιλία του: τώρα θα δοξαστεί ο Υιός του Άνθρωπου. Άλλα μέχρι εκεί, δεν είπε ή εννόησε κάτι άλλο.

Ποιος είναι ο σκοπός και στόχος της Άγιας Τριάδος;;; τα πρόσωπα ή τα έθνη;;; Για τον Ιησού σημασία έχει ο άνθρωπος και η συμπεριφορά του και στόχος του καθενός άνθρωπου θα πρέπει να είναι το Καθ Εικόνα και Καθ Ομοίωση.

Είναι ανθρώπινο να αγαπάς τον τόπο σου και την πατρίδα σου και είναι φυσιολογικό ακόμα και οι άγιοι να προσεύχονται για την πατρίδα τους άλλα αυτό είναι φυσιολογικό για κάθε άνθρωπο πάνω στην γη.

Όλοι εσείς που αλαλάζετε ιαχές, συνθήματα και βρυχηθμούς, όλοι εσείς που εκμεταλλεύεστε το θρησκευτικό συναίσθημα των απλών ανθρώπων δεν διαφέρετε σε τίποτε από τους λαϊκιστές.

Η Ελλάδα κατοικείται από πρόσωπα που έχουν χάσει την επαφή τους και την σύνδεση τους με την κριτική σκέψη και την διερευνητική προσέγγιση των πραγμάτων. Η Ελλάδα είναι ένα βασίλειο λαϊκισμού και μια όαση απερισκεψίας. Δεν κατοικείται πλέον από πρόσωπα με ελεύθερη βούληση και ελεύθερη σκέψη.

Οι λαϊκιστές θα χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε σαν σύνθημα για να διεγείρουν τα συναισθήματα της μάζας. Έτσι λοιπόν εκτός από το λεφτά υπάρχουν και τα δεκάδες ψέματα που είπαν προεκλογικά όλοι οι πρωθυπουργοί, είδαμε και τον κο Μητσοτάκη να ποντάρει στα ποσοστά της φορολογίας γιατί αυτό έπαιζε σε όλα τα χείλη προεκλογικά. Συνεπώς ποιο ήταν το καλύτερο σύνθημα;

Έτσι και με τα πρόσωπα της Ορθοδόξου πίστεως μας, ‘προσφέρονται’ για λαϊκισμό. Και κάτι τέτοιο επιδεινώνει την ήδη άσχημη εικόνα του έθνους μας στα μάτια του Δημιουργού. Εκτός από λαϊκισμό στην Ελλάδα αφθονεί το ψέμα, η διαφθορά, η εξαπάτηση, η βλασφημία. Γιατί λοιπόν η Άγια Τριάδα, η Παναγία και οι Άγιοι να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς;

Άλλα ας πάρουμε την περίπτωση όπου κατεβαίνει ο ίδιος ο Ιησούς με μερικά τάγματα  αγγέλων και αναλαμβάνει την εξουσία. Τότε θα εφαρμόσει Διαφάνεια και Αξιοκρατία και Δικαιοσύνη. Τότε σε αυτή την περίπτωση προβλέπω σε λίγους μήνες τα πολιτικά κόμματα να βγάζουν το λαό σε απεργίες και διαμαρτυρίες απαιτώντας επιστροφή στην Δημοκρατία. Αλλά και στην άλλη περίπτωση όπου ο Ιησούς με μερικά τάγματα αγγέλων προστατεύει τα σύνορα μας, τίθεται το απλό ερώτημα; Γιατί να το κάνει αυτό;;; είμαστε ένα έθνος ηθικής, αγάπης και δικαιοσύνης;

Σε αυτό το σημείο τίθεται ένας ερώτημα: θέλει ο Ιησούς άβουλα πλάσματα τυφλής υπακοής ή πρόσωπα που συνειδητά έχουν επιλέξει την Διδασκαλία του και τις Αλήθειες του; θέλει κοντά Του άτομα όπως τα κομματόσκυλα  τα προσκολληθέντα στα πολιτικά κόμματα για ίδιον όφελος αδιαφορώντας για το κοινό καλό ή πρόσωπα που μπορούν να αντιληφθούν και να επιλέξουν το δίκαιο και το σωστό; Πρόσωπα που φοβούνται και μόνο ή αυτά που επιλεγούν την αγάπη και την συγχώρεση;

Και για να το πάω πιο πέρα με κίνδυνο να διολισθήσω σε αστοχίες και λάθη μπορώ να πω με επιφύλαξη ό,τι συμφέρει την Θεία Οικονομία η διείσδυση των ισλαμιστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να έναν απλό λόγο: θα έρθει το ευαγγέλιο σε επαφή με τους πιστούς του Μωάμεθ καθώς σε μερικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Ιράν είναι έως αδύνατο και έτσι θα … (εδώ πρέπει να σταματήσω καθώς εισέρχομαι σε δύσκολα και επικίνδυνα μονοπάτια) (κατ ιδίαν μπορώ να ολοκληρώσω την άποψη μου σε όποιον το θελήσει, και βεβαίως είμαι στην διάθεση του).

Θεολογικά θέματα που οι απαντήσεις για εμάς τους κοινούς θνητούς δεν είναι εύκολες. Όμως για τους πατέρες της εκκλησίας ίσως να είναι απλές και αν ναι ας μας διαφωτίσουν.

Αν αρχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι, αν στραφούμε στα βασικά σημεία της διδασκαλίας Του, την Αγάπη, την Συγχωρητικότητα, την Αλήθεια και την Δικαιοσύνη, τότε ναι, τότε προφανώς θα ανανεωθεί το ενδιαφέρον Του για εμάς και το τυχαίο γεγονός της Θείας Παρέμβασης προς όφελός μας, θα καραδοκεί.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου