Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Πόσο φταίει το Ευρώ και οι Ευρωπαίοι τελικά για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα;;;


Γράφει ο Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Πόσο φταίνε τελικά οι ευρωπαίοι για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα; Πόσο μερίδιο ευθύνης έχουν στην οικονομική και ηθική κατρακύλα της Ελλάδας;;;

Πολλοί υποστηρίζουν ότι για την σημερινή κατάσταση φταίει η ΕΕ και το ευρώ και λένε ότι αν είχαμε δραχμή θα ήμασταν άρχοντες. Είναι όμως έτσι;;

Πολλοί λένε ότι μας πιέζει η Ευρώπη και όλα αυτά συμβαίνουν κατόπιν εντολών τους.

Πράγματι, η ΕΕ πιθανόν να πιέζει. Όμως πριν μερικές δεκαετίες όταν συζητούσαν για γάλα, ελιές και αμπέλια δεν είχε πιέσει κανένας κανέναν. Οι Έλληνες πολιτικοί τα δέχτηκαν χωρίς καμία αντίδραση χωρίς ένα αντίλογο. Κλασική περίπτωση το γάλα, η ΕΕ κυριολεκτικά επέβαλε ποσόστωση 600.000 τόνους  και οι πολιτικοί μας το δέχτηκαν την στιγμή που παραγάγαμε 1.200.000 τόνους ετησίως.

Αν επέβαλε η ΕΕ θα είχε επιβάλει και ορθούς κανόνες στον χειρισμό των σκουπιδιών που μας έχουν πάει για αδιαφορία έως το δικαστήριο, θα επέβαλαν και στις υποδομές καθώς έχουν γίνει ομηρικοί καυγάδες για έργα όπως ο ανισόπεδος στην Ελευσίνα που αναγκάστηκαν οι δικοί μας να τον γκρεμίσουν και να τον ξαναφτιάξουν, θα επέβαλαν την ολοκλήρωση επιτελούς του κτηματολόγιου που το ψευτοφτιάχνουμε από την εποχή του Όθωνα.

Θα επέβαλαν μεταρρυθμίσεις που τις ζητούσαν από το πρώτο μνημόνιο και οι αγαπητοί ανθέλληνες σαμαράς Βενιζέλος πήγαν σε ισοδύναμα οικονομικά μέτρα.

Ζητούν μεταρρυθμίσεις πιεστικά οι ευρωπαίοι και οι δικοί μας αρνούνται να εγκαταλείψουν το κομματικό κράτος επίσης πιεστικά. Είναι εξαγγελίες αυτές και του Τσίπρα και του Μητσοτάκη ;;;;

Αν επέβαλαν οι ευρωπαίοι θα είχαν επιβάλει ορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης και νοικοκύρεμα, αντικείμενα που έχουν αποτελέσει αιτίες για ομηρικούς καυγάδες ανάμεσα στις δυο πλευρές, ευρωπαϊκή και ελληνική. Θα είχαν επιβάλλει διαφάνεια και αξιοκρατία πράγματα για τα όποια επίσης σκοτώνονται οι δυο πλευρές.

Αναφορικά με τα εργοστάσια είναι καιρός να μάθουμε πως έκλεισαν πολλά εργοστάσια,
πως έκλεισε το αιγαίο, η πειραϊκή πατραϊκή και πολλά ακόμα εργοστάσια.

Το Αιγαίο, την Πειραϊκή – Πατραϊκή και πολλά άλλα τα έκλεισαν οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι με την στάση και συμπεριφορά τους. Υπονόμευαν την λειτουργία του εργοστάσιου ή της βιοτεχνίας με διαφόρους τρόπους οδηγώντας τελικά στο κλείσιμο. Αυτά είναι λόγια των εργαζομένων και όχι του γράφοντος. Όποιος θέλει να επαλήθευση τα γραφόμενα ας αναζητήσει πρώην εργαζόμενους στα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες.

Ένας παιδικός φίλος με εργοστάσιο στην ναυπηγοεπισκευαστική μου εξηγούσε πως οι συνδικαλιστές έφεραν την ναυπηγοεπισκευαστική στα όρια της κατάρρευσης.

Η ντιανα και ο πετζετακις έκλεισαν λέγω ανοιγμάτων σε ξένες αγορές και υπερδανεισμό στον οποίο δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν. Μπορείτε όσοι θέλετε να το ελέγξετε.

Στην γεωργία είχαμε τις επιδοτήσεις που  έκαναν μεγάλη ζημία. Το δε φαγοπότι που έγινε το 1980-90 απίστευτο το τι άκουγα δεν λέγεται. Χρήματα για υποδομές έγιναν 4χ4 και σαμπάνιες σε σκυλάδικα.

Τέλος, πολλές βιομηχανίες και εταιρείες (ιδιωτικές και κρατικές) έκλεισαν επειδή δεν άντεξαν να πληρώνουν όλους αυτούς που τους φόρτωσαν με το ζόρι πολιτικοί της νδ και του πασοκ.

Αλήθεια φταίει το ευρώ και οι ευρωπαίοι γι αυτό;;;

Έδιναν οι πολιτικοί μας άρτο και θέαμα στους ψηφοφόρους και είναι ασυγχώρητοι καθώς
ο ηγέτης έχει αποκλειστικά ένα σκοπό, να πάει την χώρα μπροστά, τίποτε άλλο.

Πατάνε στους αφελείς και αμαθείς και απλώνουν τα ψέματα τους και τελικά ρυθμίζουν και των υπολοίπων την ζωή. Έχει το δικαίωμα όλη αυτή μάζα να είναι σε πνευματικό λήθαργο να έχει παράλληλα και δικαίωμα ψήφου;

Δικαιολογείται  ένας άνθρωπος με πτυχία και Δρ να μένει προσκολλημένος σε κομματικές τακτικές και να βάζει πάνω το κόμμα από την πατρίδα. θέλει και είναι 'αμόρφωτος'.

Η δραχμή από μόνη της δεν μπορεί να κάνει τίποτε όπως και το ευρώ.

Οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε αν δεν το θέλουν οι πολιτικοί μας.

Η αλήθεια είναι μια μόνη ότι  σωστή λειτουργία θεσμών και αφυπνισμένη πολίτες και πραγματική δημοκρατία με τους κατάλληλους ηγέτες είναι μια και μόνη προϋπόθεση για να πει μια χώρα μπροστά.

Ένα κομματικό κράτος, με ποδοπατημένους θεσμούς, με ανύπαρκτη δικαιοσύνη, με αναξιοκρατία και αδιαφάνεια, και με κουτοπόνηρους πολίτες που είναι προφανώς πελάτες, δεν πάει μπροστά.

νδ και πασοκ και τώρα σύριζα μας γκρεμίζουν και εντέχνως έστρεψαν τις ευθύνες στους ευρωπαίους και το ευρώ και ξεχνάμε την κατάληψη του δημοσίου, τα σκάνδαλα, τις μίζες, τις υπεξαιρέσεις, τα πρόσωπα τις καριέρες και τις εταιρείες  που κατέστρεψαν.

φόρτωναν κρατικές εταιρείες με υπεραρίθμους έως και 400% παραπάνω σε προσωπικό
αλλά το έκαναν και σε ιδιωτικές και τις έριξαν έξω και είναι λογικό αυτό, ότι θα έπεφταν έξω.

Ξεχνάμε την αναξιοκρατία που επικράτησε, τον εξοβελισμό αξίων και ικανών πρόσωπων
την δίωξη που υπέστησαν άνθρωποι με όραμα και προσπάθειες να στηρίξουν περιβάλλον
και να αντιμετωπίσουν αδικίες.

Τα ξεχνάμε όλα αυτά και λέμε: οι ευρωπαίοι και το ευρώ φταίνε.

Τι μπορεί κάποιος να πει μετά από αυτό ;;;;;

Όσοι αντιπροσωπεύουν αυτές τις απόψεις (ότι φταίει η ΕΕ και το ευρώ), αντιπροσωπεύουν το παλιό και μάλλον το επικίνδυνο για την χώρα.

Συνεχίζει ο τσίπρας και η παρέα του να στήνει κρατικές εταιρείες και διευθύνσεις βολεύοντας τον κομματικό του στρατό και αγνοεί πιθανότατα εντέχνως και συνειδητά την πλειονότητα αλλά και όλους εκείνους που μπορούν να στήσουν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας

φταίει η ΕΕ και το ευρώ;;;;;;

Βολεύει συνεχώς κομματικό στρατό αποδυναμώνοντας την οικονομία και τις ένοπλες δυνάμει.

φταίει η ΕΕ και το ευρώ για όλα αυτά;;;;;

Οι Έλληνες θα είναι μοιρασμένοι και θα μάχονται φανατικά γι αυτό που πιστεύουν
και το ζούμε έντονα, δραχμιστές εναντίων ευρωμιστών και 12θειστες εναντίων χριστιανών.

Είμαστε ανίκανοι να κάνουμε αντικειμενικές συζητήσεις και να δεχτούμε τα επιχειρήματα του άλλου, πως λοιπόν να συνεννοηθούμε υπό αυτές τις συνθήκες;

πως να συνεννοηθούμε όταν το κόμμα και το προσωπικό όφελος υπερβαίνουν την πατρίδα;

Εισαγωγές, Επιδοτήσεις και Προσλήψεις είναι το μοτίβο που κυριαρχεί.

Κάστρα πάνω στην άμμο δεν χτίζονται, έτσι και με την ανάπτυξη, δεν μπορεί να χτιστεί πάνω στο ψέμα και το παραμύθι. Μόνο πάνω στην Αλήθεια.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου