Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Δεν Καταλαβαίνω


Νέα παιδιά μορφωμένα να προσκολλούνται σε πολιτικούς και κόμματα που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της αβύσσου.

Πρόσωπα με μεταπτυχιακά και διδακτορικά να επανδρώνουν πολιτικά κόμματα που έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της καταστροφής.

Πρόσωπα με περγαμηνές, καθηγητές ερευνητές και ακαδημαϊκοί να καταντούν φερέφωνα όλων αυτών που χρεοκόπησαν την Ελλάδα.

Δήθεν αγωνιστές να εκπροσωπούν το σκοτάδι και να επιβάλλον το ψέμα.

Δήθεν προοδευτικοί να ακρωτηριάζουν την χώρα και να ανοίγουν κερκόπορτες.

Ένας λαός που μετά από μια μακραίωνη διαδρομή που άναψε δαυλούς και φώτισε έως τα βάθη του μυαλού και του σύμπαντος, να άγεται και να φέρεται από ψεύτες και ιδεολήπτες.

Ένας λαός που ανέδειξε Σωκράτηδες Πλάτωνες και Αριστοτέληδες να είναι τόσο εκφυλισμένος και νηπιακός σε θέματα σκέψης.

Ένας λαός που ανέδειξε την δημοκρατία, την φιλοσοφία και τι αρετές, να καταντά σφουγγοκωλάριος πολιτικών κ βουλευτών κατά κανόνα αγράμματων, αμόρφωτων και ανεγκέφαλων για μια θεσούλα στο δημόσιο ή για ένα ρουσφέτι.

Ένας λαός που ανέδειξε το ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης, να αδιαφορεί για την κλεπτοκρατική στάση ψευτοελλήνων.

Ένας λαός που όταν σήμαναν οι καμπάνες του πολέμου στο 1940 χόρευε και τραγουδούσε πριν ανέβει στα τρένα για το μέτωπο και σήμερα σηκώνει την σημαία της ομοφυλοφιλίας και της παράδοσης άνευ όρων.

Ένας λαός φτιαγμένος να γεννά ήρωες, πολεμιστές, φιλοσόφους και αγίους, σήμερα κάθεται με τις ώρες να καταπίνει πνευματικά σκουπίδια μπροστά σε ένα χαζοκούτι.

Δεν καταλαβαίνω.







5 σχόλια:

  1. Συμφωνώ ότι πολλοί μορφωμένοι με κορνιζαρισμένα βαρύγδουπα διπλώματα ακολουθούν δρόμους που δεν αρμόζουν σε επιστήμονες. (Επίσταμαι) Το ίδιο όμως κάνουν και λιγώτερο μορφωμένοι, εκτός από τους ... παραμορφωμένους, ακόμη και οι αμόρφωτοι!! Συμπέρασμα: Η ηθική (διότι περί αυτής πρόκειται) δεν συμβαδίζει με την συσσώρευση πληροφοριών, που κακώς ονομάζουν "μόρφωση". Πολλές φορές - δεν ξέρω αν είναι οι περισσότερες - είναι ανήθικοι και ξευτιλίζουν τα διπλώματά τους. Τότε φτιάχνουν βιολογικά όπλα, πυρηνικές βόμβες, βόμβες νετρονίου, ηλεκτρικούς παλμούς, χημικά όπλα, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, και ουκ έστι αριθμός. Αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι είναι η μαγια για την καταστροφή κάθε ηθικής αξίας.
    Είναι πράγματι λυπηρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη για δύο τυπογραφικά λάθη: λιγότερο και ξεφτυλίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Gιατί θεωρείς ότι, "Πρόσωπα με μεταπτυχιακά και διδακτορικά", "Πρόσωπα με περγαμηνές, καθηγητές ερευνητές και ακαδημαϊκοί" είναι ενάρετοι και αδιάφθοροι?

    Μην κρίνεις από τον εαυτό σου διότι δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι όλοι οι μορφωμένοι ( ή μάλλον παραμορφωμένοι) θα κάνουν κάποια διαφορά αν κυβερνήσουν. Μορφωμένος είναι ο Τσίπρας, ο Πολάκης κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέσα στα όπλα που χρησιμοποιεί η Νέα Τάξη, χρηματοδοτεί και αυτή την δήθεν έριδα μεταξύ Αρχαιολατρών και Ορθοδοξίας για να μας τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα. Είναι Εσχάτη προδοσία. Ο Χριστόδουλος, ο Άγιος της Φλωρίνης ήσαν αρχαιολάτρες και όλοι οι ιερείς είναι αρχαιολάτρες. Ο τελευταίος, ο Φλωρίνης, κάθε βδομάδα μνημόνευε τον Πλάτωνα.

    Στέργιος Σμυρλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον ίδιο λόγο φίλε μου που οι Έλληνες σφάζονται γιατί την μία μέρα νικάει ο Ολυμπιακός και την άλλη ο Παναθηναϊκός. Αφορμή είναι όχι η αιτία...

    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή