Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Τι συμβαίνει με τον Χριστιανισμό παγκοσμίως;

Ο Guardian είναι μια βρετανική κεντροαριστερή εφημερίδα.
Αρκετά «ανοικτή» στις απόψεις που φιλοξενεί, αλλά σταθερά προσηλωμένη στην αριστερόστροφη ατζέντα την διεθνούς «πολιτικής ορθότητας».
Χθες δημοσίευσε ένα άρθρο που αξίζει να προσεχθεί Τίτλος του:
(As the Sri Lanka attacks show, Christians worldwide face serious persecution).
Το λέει και η αρθρογραφία του Guardian, πλέον…
Όχι τίποτε… «ακροδεξιοί»!
Αξίζει να αναφέρω τρία μικρά αποσπάσματα από το άρθρο αυτό:

Πρώτο:
«Ζούμε μια περίοδο όπου συμβαίνουν από τους πιο σοβαρούς διωγμούς των Χριστιανών στην Ιστορία! Και οι περισσότεροι αρνούνται να το παραδεχθούν. Ίσως κάποιοι δεν θέλουν να μιλάνε γι’ αυτό, φοβούμενοι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εύκολο άλλοθι για Ισλαμοφοβία…»
Τώρα το παραδέχεται και ο Guardian.

Δεύτερο απόσπασμα:
«…Οι Ισραηλινοί ιστορικοί Benny Morris και Dror Ze’evi θα δημοσιεύσουν μια συνολική αποτίμηση των αρχών του 20ου αιώνα (για τις διώξεις χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή). Τίτλος, του έργου τους «Η Τριαντάχρονη Γενοκτονία- η καταστροφή των Χριστιανικών μειονοτήτων από την Τουρκία». Στο έργο αυτό υποστηρίζεται ότι από το 1894 ως το 1924, οι Τουρκικές αρχές δολοφόνησαν συστηματικά περί τα 2,5 εκατομμύρια Χριστιανούς! Στις αρχές αυτής της περιόδου, σε περιοχές όπως η Ανατολία, οι Χριστιανοί έφταναν το 20% του συνολικού πληθυσμού. Στο τέλος της είχαν μείνει μόλις 2%! Σε όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα και στις αρχές του 21ου οι Χριστιανοί έχουν εκδιωχθεί από τη Μέση Ανατολή με σφαίρες και βόμβες – χωρίς να υπάρξει από την πλευρά της «κοσμικής Δύσης» έστω κι ένας μορφασμός διαμαρτυρίας. Γιατί, άραγε, δεν υπήρξε κατακραυγή;…» (οι υπογραμμίσεις δικές μου)
Ακόμα και Ισραηλινοί ιστορικοί μιλούν γι’ αυτά.
Ακόμα και ο Guardian γράφει γι’ αυτά.

Μόνο οι δικοί μας ιστορικοί… «ντρέπονται να μιλήσουν».
Κι όταν κάποιοι τολμούν να μιλήσουν, τους βγάζουν… «ακροδεξιούς»!
(Παρεμπιπτόντως ο αρθρογράφος και οι συγγραφείς δεν αναφέρονται μόνο στη Γενοκτονία των Αρμενίων που έγινε τότε. Αναφέρονται στην Γενοκτονία των Χριστιανικών πληθυσμων της Τουρκίας. Που περιλαμβάνουν και Έλληνες Ποντίους και Έλληνες Μικρασιάτες. Μπορεί ένα μέρος τους να υπέστη «εθνοκάθαρση» δηλαδή διωγμό. Αλλά ένα άλλο μέρος τους υπέστη αληθινή Γενοκτονία!
Τα στοιχεία υπάρχουν, οι μαρτυρίες υπάρχουν, η νομική θεμελίωση της Γενοκτονίας έχει γίνει – αλλά οι δικοί μας ιστορικοί φοβούνται να μιλήσουν γι’ αυτό. Μην τους «αποπάρουν» οι συνάδελφοί τους – μέσα στην Ελλάδα.
Κάτι δεν πάει καλά, έτσι;



Τρίτο απόσπασμα:
«Σύμφωνα με την ευρέως αποδεκτή και αξιόπιστη Pew Report, οι Χριστιανοί είναι σήμερα η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο! Κι ο μόνος λόγος που αυτό επισημαίνεται… είναι για να υπογραμμιστεί η δική μας «εκκωφαντική σιωπή» γι’ αυτό (the deafening silence of ourresponse to it)!» (η υπογράμμιση του αρθρογράφου)
Δηλαδή εμείς εδώ στη Δύση, για όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα φωνάζουμε και διαμαρτυρόμαστε, εκτός από εκείνα των Χριστιανών που παραβιάζονται κατάφωρα σε όλο τον κόσμο!

Και την απερίγραπτη αυτή υποκρισία την αποκαλύπτουν έγκυρες διεθνείς έρευνες και την καταγγέλλουν – τώρα πια – και αρθρογράφοι του Guardian!
Ντρεπόμαστε να υπερασπιστούμε την πολιτιστική ταυτότητα της Χριστιανικής Δύσης!
Θεωρούμε «αυτονόητο» ότι ο μουσουλμανικός κόσμος θα στηρίξει τους ομοθρήσκους του διεθνώς, όπου αυτοί ενδεχομένως αντιμετωπίζουν διωγμούς.
Αλλά δεν θεωρούμε και δική μας υποχρέωση, να υπερασπιστούμε τους ομοθρήσκους μας – ακόμα και τους πολίτες μας – όταν διώκονται ή σκοτώνονται εκτός Ευρώπης, μόνο και μόνο επειδή είναι Χριστιανοί!
Αποσιωπούμε τους βανδαλισμούς των εκκλησιών μας μέσα στις χώρες μας, για να μην εξάψουμε την… ισλαμοφοβία!
Όταν καίγονται εμβληματικοί Χριστιανικοί ναοί μέσα στο Παρίσι, μιλάμε για την καταστροφή ενός «μνημείου», όχι για καταστροφή ενός συμβόλου της Χριστιανικής Πίστης.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, και η Δημοκρατική υποψηφία για την Προεδρία των ΗΠΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον, βγάζουν ανακοινώσεις αλληλεγγύης για το χτύπημα στη Σρι Λάνκα αναφερόμενοι στους… «προσκυνητές του Πάσχα» (Easter Worshipers) και όχι στους «Χριστιανούς» που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν εκεί.
Σαν να ντρέπονται να αναφερθούν στην Χριστιανική θρησκευτική ταυτότητα…

Επί Προεδρίας Ομπάμα – και επί απόλυτης κυριαρχίας της «πολιτικής ορθότητας» στις ΗΠΑ – σε πολλές μεγαλουπόλεις της χώρας είχε περίπου «απαγορευθεί» να λένε «Καλά Χριστούγεννα» (Μerry Christmas) και είχε υιοθετηθεί το πιο ουδέτερο «Καλές Γιορτές» (Season’s Greetings).
Για να μη… προσβληθούν λέει οι αλλόθρησκοι ή οι άθεοι!
Ταυτόχρονα όμως, στις αντίστοιχες εβραϊκές εορτές, οι ευχές Happy Hanukka ή στις αντίστοιχες μουσουλμανικές εορτές οι ευχές Ramadan Mubarak, όχι μόνο δεν «απαγορεύονται», αλλά προβάλλονται δημόσια.
Προφανώς όλες οι θρησκευτικές εορτές πρέπει να προβάλλονται και να τιμώνται. Και οι άνθρωποι πρέπει να ανταλλάσουν ευχές μεταξύ τους – ανεξαρτήτως της θρησκευτικής πίστης τους.
Γιατί άραγε, μόνο για τις εορτές της Χριστιανικής πλειονότητας να υπάρχει η «απαγόρευση»ή η δημόσια αποθάρρυνση;

–Οι «καθωσπρέπει πολιτικώς ορθές» μαμάδες, δεν μιλάνε στα παιδιά τους για τον Άγιο Βασίλη που θα τους φέρει δώρα τα Χριστούγεννα. Τα δώρα θα τα φέρει την Πρωτοχρονιά ο …. Καλικάτζαρος!
Το Πάσχα οι «καθώς πρέπει πολιτικώς ορθές νονές», δεν πάνε στα βαπτιστίρια τους τη αναστάσιμη «λαμπάδα». Απλώς θα τους φέρει δώρα το Easter bunny, το «Πασχαλινό λαγουδάκι».
(Και οι εντελώς καθώς πρέπει πολιτικώς ορθές νονές, δεν έχουν βαπτίσει τα …βαπτιστίρια τους – απλώς έχουν αναλάβει τη ληξιαρχική «ονοματοδοσία» τους).
Ο,τιδήποτε, φτάνει να ξεχαστεί κάθε χριστιανικό έθιμο και κάθε χριστιανική παράδοση!
Όχι σε μια έξαρση αντιθρησκευτικού-κοσμικού μένους. Αλλά σε μια μονοσήμαντη αντί-χριστιανική υστερία!
Γιατί τα αντίστοιχα έθιμα των Εβραίων ή των Μουσουλμάνων δεν τολμούν να τα αποδομήσουν. Το αντίθετο…

Ανήμερα την Μεγάλη Παρασκευή, βγαίνουν και τρώνε προκλητικά κρέας– όταν υποτίθεται οι Ορθόδοξοι νηστεύουν!
Ανήμερα το Χριστιανικό Πάσχα βγαίνουν και κάνουν διαμαρτυρία οι «βέγκαν» για τα… αρνάκια που ψήνονται στους οβελίες (από πιστούς και λιγότερο πιστούς).
Αλλά στην αντίστοιχη εορτή των μουσουλμάνων που σφάζονται βόδια, δεν τολμούν να διαμαρτυρηθούν!
Όλοι αυτοί οι «πολιτικώς ορθοί», θεωρούν υποχρέωσή τους να προσβάλουν τα ήθη αποκλειστικά των Χριστιανών – και μόνο! (Η ιδέα να σέβονται εξ ίσου τις θρησκευτικές συνήθειες όλων, δεν τους περνάει από το μυαλό).
Η Δύση χάνει την ταυτότητά της – και λίγο-λίγο… αυτοκτονεί!
Στις ΗΠΑ υπήρξε ήδη αντίδραση.
Θα υπάρξει και στην Ευρώπη!

Η αντί-Χριστιανική βία αφυπνίζει μιαν Ευρώπη, που ως τώρα θεωρούσε «δεδομένα» τα πάντα, γιατί μετά από τρεις γενιές Ειρήνης, δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί πραγματικά για τίποτε.
Όλη η Ευρώπη; Όχι!
Οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ζούσαν σε αυταρχικά καθεστώτα υπαρκτού σοσιαλισμού, δεν χρειάζεται να «αφυπνιστούν»!
Αυτοί έζησαν την… αθεΐα στην εξουσία. Και κατάλαβαν ότι οδηγεί στην Τυραννία– όχι στην Ελευθερία!
Το πρόβλημα το έχουν κυρίως στην δυτική Ευρώπη
Για προφανείς λόγους, οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης, επειδή μέχρι πρόσφατα στερήθηκαν τη Δημοκρατία, την περιφρουρούν πολύ αποφασιστικά. Ούτε πρόβλημα ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης έχουν ούτε πρόβλημα από-χριστιανοποίησης.

Η αρρώστια της «πολιτικής ορθότητας» χτυπάει λαούς που δεν έχουν δημοκρατικά αντισώματα – γιατί εκλαμβάνουν τη «δημοκρατία» ως «δεδομένη»!
–Γιατί η «πολιτική ορθότητα» δεν χτυπάει τη θρησκευτικότητα γενικά, χτυπάει τον Χριστιανισμό – και μόνο!
–Δεν αναδεικνύει τις επί μέρους «ταυτότητες» – χτυπάει τη συλλογική ταυτότητα της Δύσης.
–Δεν υπερασπίζεται τις «μειοψηφίες» – πολεμάει και προσπαθεί να αποδομήσει τις πλειοψηφίες των δυτικών κοινωνιών!
–Δεν υπερασπίζεται τα «ανθρώπινα δικαιώματα» – πολεμάει την «δυτική ταυτότητα» και αδιαφορεί πλήρως για τα δικαιώματα όσων θέλουν να την υπερασπιστούν.
–Δεν οραματίζεται μια «καλύτερη διαφορετική κοινωνία» – θέλει να αποδομήσει πλήρως τη Δυτική κοινωνία, κι ό,τι τη στηρίζει, κι ό,τι συμβολίζει κι ό,τι την συγκρότησε κι όταν την κρατάει όρθια.

ΥΓ. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Χριστιανός για να εξοργίζεται με όλα αυτά.
Όπως δεν χρειάζεται να «πιστεύει» κανείς, για να ανατριχιάζει
με το «Τη Υπερμάχω» στους Χαιρετισμούς,
ή με το «η Ζωή εν Τάφω» ή το «Άξιον Εστί» της Μεγάλης Παρασκευής.
Ή με την εικόνα της Αγίας Σοφίας στην Πόλη.
Ακόμα και άθεοι και αγνωστικιστές συγκινούνται με τα σύμβολα της πολιτιστικής τους παράδοσης και με τα σημάδια που άφησε η Ιστορία πάνω στην Ψυχή και στο συλλογικό υποσυνείδητο του λαού τους.
Όταν οι αριστεροί τραγουδούσαν επί χούντας το «Άξιον Εστί» του Ελύτη που μελοποίησε ο Θοδωράκης, το τελευταίο πράγμα που τους απασχολούσε ήταν ότι πηγή έμπνευσής του υπήρξε ένας Εκκλησιαστικός ύμνος της Ορθοδοξίας.
Δεν χρειάζεται να είναι θρησκευόμενος κανείς για να σέβεται την Πίστη του λαού του. Αρκεί να έχει διαβάσει το «μετά τα Φυσικά» του Αριστοτέλη, ή έστω τα «Ηθικά Νικομάχεια»…
Δεν χρειάζεται να είναι θρησκευόμενος κανείς για να σέβεται την Πίστη κάθε λαού – πολλώ μάλλον του δικού του λαού.
Αρκεί να μην είναι «βάρβαρος» – με την πιο σύγχρονη έννοια του όρου.
Δηλαδή: άξεστος, αγροίκος, φαύλος και… «πολιτικώς ορθώς»!


«Πολιτική ορθότητα» και αντιχριστιανική υστερία!
24 April 2019,  Γράφει ο Θανάσης Κ 






10 σχόλια:

  1. Ρόδα είναι και γυρίζει. Οι χριστιανοί κατακρεούργησαν τους Έλληνες στα χρόνια τού Βυζαντίου. Πάνω από 10 εκατομμύρια έσφαξαν και κατέστρεψαν τον πολιτισμό τους και έφεραν το σκοτάδι. Ρόδα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, θα ξαναγυρίσουμε στο Μεσσαίωνα, αφού οι σημερινοί Χριστιανοί αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που αντιπροσώπευαν τότε οι αρχαίοι Έλληνες, και οι σημερινοί μουσουλμάνοι την οπισθοδρόμηση.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου stergio33 τα γεγονότα που αναφέρεις βεβαίως και συνέβησαν.
      Μία απίστευτη μανία καταστροφής διέλυσε και εξαφάνισε, θυσαυρούς Αρχαίας Σοφίας, μαζί με τους ανθρώπους. Έγιναν απαράδεκτα πράγματα! Εκείνοι όμως που ονομάζονταν "χριστιανοί" τότε, μόνον χριστιανοί δεν ήταν. Μήπως ήταν χριστιανός ο Κωνσταντίνος ο επονομαζόμενος Μέγας; Μήπως ήταν χριστιανός ο Ιουστινιανός; Κατ΄επίφασιν μόνον. Όλοι αυτοί ήταν τσιράκια της Ρωμαιοκρατίας. Οι Δυνάμεις που δρούσαν μέσω αυτών, ουδεμίαν σχέσιν είχαν με τον πραγματικό εσωτερικό χριστιανισμό. Τον Ελληνισμό ήθελαν να εξοντώσουν και να τον διχάσουν και κυρίως να αμαυρώσουν τα πραγματικά διδάγματα του χριστιανισμού. Αυτός τους έφταιγε. Ποιός πραγματικός χριστιανός θα έκανε τέτοια εγκλήματα; Και από την άλλη έχουμε και "γιαλαντζί" Αγίους. Ας μην τους απαριθμίσουμε τώρα. Ο Ρωμαϊκός επεκτατισμός (προοίμιο της σημερινής νέας Τάξης πραγμάτων) ήθελε να επιβάλλει τις δικές του θέσεις. Όταν είδε ότι δεν μπορεί να πολεμηθεί δια της βίας ο χριστιανισμός, άλλαξε ρότα. Τα Αρχαία Μυστήρια βεβηλώθηκαν κατ'αρχήν από τους Ρωμαίους, πολύ πριν την έλευση του χριστιανισμού. Εμείς σαν Έλληνες χάσαμε την ονομασία μας και γίναμε "Ρωμιοί". Όμως ας μην λέμε ότι καταστράφηκε ο πολιτισμός μας, από τον χριστιανισμό. Σχέδιο άλλων δυνάμεων ήταν, που δρουν και σήμερα.
      Τίποτα δεν χάθηκε όμως. Και οι Αρχαίοι θεοί υπαρχουν σαν Οντότητες φυσικά. Και τα Αρχαία Μυστήρια έπρεπε να αναβιώσουν με άλλη μορφή.
      Τόποτα δεν μένει στάσιμο στο Σύμπαν. "Τα πάντα ρει".
      Και εάν αυτήν την στιγμή είμαστε νοήμονα όντα, στεκόμαστε όρθοι και ατενίζουμε τον Ήλιο, το χρωστάμε σ'αυτό το Ον που στην Μεγάλη Συνέλευση των Θεϊκών Όντων στον Ήλιο , ανέλαβε την διάσωση του ανθρώπινου γένους από τις Δυνάμεις εκείνες που αντιστρατεύονταν την Εξέλιξη του Ανθρώπου.
      Φυσικά και δεν κατέβηκε σε ένα ανθρώπινο σώμα για να διδάξει μόνο την Αγάπη. Διάσωση ήταν, με έναν μεταφυσικό τρόπο που δυστυχώς η Ανθρωπότητα θα αργήσει ακόμη να το καταννοήσει.Τα Αρχαία Μυστήρια ήταν για λίγους.
      Τώρα πρέπει αργά και σταδιακά οι Εξ Ουρανού Σοφία να γίνει κτήμα όλων των ανθρώπων. Και θα γίνει! Και γι'αυτό μάχονται όλες οι Δυνάμεις του Φωτός συνεννωμένες!!! Δεν φαντάζεσαι τι Μάχες δίνονται!
      Εύχομαι να έχεις φίλε μου Δύναμη και Γνώση.
      Καλή Ανάσταση και Πνευματική Εξέλιξη Ψυχών !!!
      Μαρία Σταυρίδου
      Συγγραφέας.

      Διαγραφή

  2. Αγαπητέ stergio33 ο Φίλτατος Κλεισθένης πιάνει την ιστορία από το τέλος, με εκπλήσσει που ξεπερνά πάντα, την μεγαλύτερη σφαγή της Ελληνικής θρησκείας. Στην Σκύθουπολη στο Ισραήλ έσφαξαν 19.000.000 εκατομμύρια Έλληνες και ουδείς το λέει, είναι πράγματι μυστήριο, γιατί το αποσιωπούν και μας λένε για τον διωγμό των χριστιανών;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επικολλώ ένα απόσπασμα από το 1ο Ευαγγέλιο που αναγνώσθηκε χθες Μ. Πέμπτη απόγευμα. Νομίζω ότι απαντά στο ερώτημα που θέτεις Φάνη.
    «Αν ο κόσμος σάς μισεί, ας γνωρίζετε ότι εμένα πρώτα από εσάς έχει μισήσει.
    Αν ήσασταν από τον κόσμο, ο κόσμος θα αγαπούσε το δικό του. Επειδή όμως δεν είστε από τον κόσμο, αλλά εγώ σας εξέλεξα από τον κόσμο, γι’ αυτό σας μισεί ο κόσμος.
    Να θυμάστε το λόγο που εγώ σας είπα: Δεν υπάρχει δούλος μεγαλύτερος από τον κύριό του. Αν εμένα καταδίωξαν, κι εσάς θα καταδιώξουν. Αν το λόγο μου τήρησαν, και το δικό σας θα τηρήσουν.
    Αλλά αυτά όλα θα τα κάνουν σ’ εσάς εξαιτίας του ονόματός μου, γιατί δεν ξέρουν εκείνον που με έστειλε.
    Αν δεν είχα έρθει και δεν τους είχα μιλήσει, δε θα είχαν αμαρτία. Τώρα, όμως, πρόφαση δεν έχουν για την αμαρτία τους.
    Όποιος εμένα μισεί και τον Πατέρα μου μισεί.
    Αν δεν έκανα μεταξύ τους τα έργα που κανείς άλλος δεν έκανε, αμαρτία δε θα είχαν. Τώρα όμως και τα έχουν δει και έχουν μισήσει και εμένα και τον Πατέρα μου.
    Αλλά αυτό συνέβηκε, για να εκπληρωθεί ο λόγος που είναι γραμμένος στο νόμο τους: Με μίσησαν χωρίς λόγο.
    Όταν έρθει ο Παράκλητος τον οποίο εγώ θα στείλω σ’ εσάς από τον Πατέρα, το Πνεύμα της αλήθειας το οποίο από τον Πατέρα εκπορεύεται, Εκείνος θα μαρτυρήσει για μένα.
    Και εσείς επίσης μαρτυρείτε, γιατί από την αρχή είστε μαζί μου.
    Αυτά σας τα έχω πει για να μη σκανδαλιστείτε.
    Αποσυνάγωγους θα σας κάνουν. Αλλά έρχεται ώρα που καθένας ο οποίος σας θανατώσει να νομίσει ότι προσφέρει λατρεία στο Θεό.
    Και αυτά θα τα κάνουν, επειδή δε γνώρισαν τον Πατέρα ούτε εμένα.
    Αλλά σας έχω μιλήσει αυτά, για να τα θυμάστε ότι εγώ σας τα είπα, όταν έρθει η ώρα τους. Αυτά, όμως, από την αρχή δε σας τα είπα, γιατί ήμουν μαζί σας.
    Αλλά τώρα πηγαίνω προς εκείνον που με έστειλε, και κανείς από εσάς δε με ρωτά: Πού πηγαίνεις;
    Αλλά επειδή αυτά σας έχω πει, η λύπη έχει γεμίσει την καρδιά σας.
    Αλλά εγώ την αλήθεια σας λέω: Συμφέρει σ’ εσάς εγώ να φύγω. Γιατί, αν δε φύγω, ο Παράκλητος δε θα έρθει προς εσάς. Aν όμως πορευτώ, θα τον στείλω προς εσάς.
    Και όταν έρθει Εκείνος, θα ελέγξει τον κόσμο για αμαρτία και για δικαιοσύνη και για κρίση.
    Αφενός για αμαρτία, επειδή δεν πιστεύουν σ’ εμένα.
    Αφετέρου για δικαιοσύνη, επειδή πηγαίνω προς τον Πατέρα και δε θα με βλέπετε πια.
    Και για κρίση, επειδή ο άρχοντας του κόσμου τούτου έχει κριθεί.
    Ακόμη πολλά έχω να σας λέω, αλλά δε δύναστε να τα βαστάζετε τώρα.
    Όταν όμως έρθει Εκείνος, το Πνεύμα της αλήθειας, θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια. Γιατί δε θα μιλήσει από τον εαυτό του, αλλά όσα ακούσει θα μιλήσει και τα ερχόμενα θα σας αναγγέλλει.
    Εκείνος εμένα θα δοξάσει, γιατί από το δικό μου θα λαβαίνει και θα σας αναγγέλλει.
    Όλα όσα έχει ο Πατέρας είναι δικά μου. Γι’ αυτό είπα ότι από το δικό μου λαβαίνει και θα σας αναγγέλλει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πανάρχαια έθιμα του Πάσχα και η παγανιστική αρχή τους
    Ο Εμμανουήλ Βαρβούνης, καθηγητής Λαογραφίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη HuffPost Greece.
    «... Από την πλευρά του ετήσιου λαϊκού εορτολογικού κύκλου, η άνοιξη αποτελεί μια οριακή και μεταβατική περίοδο.
    Το πέρασμα από την αφορία του χειμώνα στην ανοιξιάτικη βλάστηση, σημαδεύεται από μια σειρά πανάρχαιων εθίμων, που κατά κανόνα ανήκουν στον κύκλο της σποράς και της βλάστησης, ορισμένα από τα οποία έχουν ενταχθεί και στο λαϊκό εορτολόγιο των ορθοδόξων λαών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρά την μεγάλη αντίθεση της Εκκλησίας[...]
    Στον κύκλο αυτών των αντιλήψεων έχουν την ρίζα τους και οι θρησκευτικές ιδέες που σχετίζονται με τον νέο θνήσκοντα και αναστημένο θεό, οι οποίες υπάρχουν σε πολλούς λαούς της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής, εκεί δηλαδή όπου πρωτοδημιουργήθηκε και άνθισε ο ανθρώπινος πολιτισμός.
    Σύμφωνα μάλιστα με μια άποψη, οι ιδέες αυτές, που καθορίζουν τον εθιμικό χαρακτήρα της άνοιξης, δημιουργήθηκαν ήδη κατά την πρώϊμη νεολιθική περίοδο, τότε που ο άνθρωπος εγκαταστάθηκε μόνιμα σε έναν τόπο και από τροφοσυλλέκτης έγινε τροφοπαραγωγός, καθώς απαντούν μεταφυσικά στις αναζητήσεις και τις αγωνίες μιας κατά βάση αγροτοκτηνοτροφικής ανθρώπινης κοινωνίας...»*
    Τι ακριβώς σημαίνει ότι η προέλευση του Επιταφίου είναι δυτική, γιατί τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά, δηλαδή ο «τελετουργικά παραγόμενος θόρυβος» είναι προχριστιανική εθιμική αντίληψη και ποια η σχέση της στάχτης από το κάψιμο του Ιούδα με τα χωράφια.
    Για τον Επιτάφιο: Η έννοια του κουβουκλίου του ανθοστόλιστου έχει έρθει από τους Καθολικούς.
    Αλλά παρελήφθη από τον ελληνικό λαό ακριβώς επειδή ήταν όμορφο
    Επίσης, πώς η Εκκλησία αποδέχτηκε στο πέρασμα του χρόνου τα όποια «δάνεια» από τα διαβατήρια έθιμα και τις μεταβατικές τελετουργίες που χαρακτηρίζουν τους ανοιξιάτικους εορτολογικούς σταθμούς, ποιές περιοχές κρατούν «ζωντανά» τα τοπικά έθιμα και τι συμβαίνει στην εποχή του διαδικτύου, των social media και της «πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης».
    Το πολιτισμικό απόθεμα εθίμων και τελετουργιών που βρήκε ο Χριστιανισμός
    «Οι μέρες αυτές ήταν σημαδιακές και εορτάσιμες και για τους προχριστιανικούς λαούς, από την αυγή ακόμη του πολιτισμού» εξηγεί ο κ. Βαρβούνης.
    «Γιατί είναι οι μέρες που ξυπνάει η φύση, που περνάμε από τον χειμώνα στην άνοιξη και που προοιωνίζονται την καλοκαιρινή καρποφορία.
    Και ακριβώς επειδή οι μέρες ήταν σημαδιακές για τους ανθρώπους και πάντοτε τις εόρταζαν, αυτό άφησε ένα πολιτισμικό απόθεμα πολλών εθίμων και τελετουργιών που ο Χριστιανισμός βρήκε -στους ανθρώπους οι οποίοι προσχώρησαν στη νέα τότε θρησκεία- και προσπάθησε να το διαχειριστεί.
    Γι αυτό και τα έθιμα τα οποία προσδιορίζουν αυτές τις μέρες είναι τα έθιμα τα παλιά τα οποία συνδέονται με τον παραδοσιακό, τον αγροτο-κτηνοτροφικό πολιτισμό πριν του χριστιανισμού.
    Για την κλοπή από τους χριστιανούς των ελληνικών εθίμων, το ανήλεο διωγμό της Ελληνικής θρησκείας ούτε κουβέντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο συγγραφεας του αρθρου εχει κανει στο παρελθον φιλοτιμες προσπαθειες να καταδειξει μερικα πραγματα. Προφανως τα αγνοειτε και τα αγνοειτε (οι δυο απο τους τρειςσε αυτα τα σχολια) χαρακτηριστικα. Υποθετω οτι εκπροσωπειτε τον σκοταδισμο και τον εμφυλιο. Μαλλον η διαμαχη μεταξυ ελληνων σας θρεφει, συντηρει τον εγωισμο σας. Μαλλον εξυπηρετειτε σκοτεινους σκοπους. Ανακαιφαλαιωνοντας την ουσια απο τα αρθρα του συγγραφεα που αφορουν την αρχαια ελλαδα και τον χριστιανισμο εχουμε τα εξης:

    1. Σφαζοντουσαν συνεχως οι αρχαιοι μεταξυ τους;;; ποσα εκατομμυρια εχασαν την ζωη τους απο το αλληλοσφαξιμο των αρχαιων (συμπεριλαμβανονεμων και των μεθεπομενων γεννησεων;;;) Γιατι δεν το αναφερετε ποτε στους λογου σας;;;

    2. Πληρωσαμε για σχεδον 2000 χρονια με συνεχη υποδουλωση τους καταστροφικους εμφυλιους των αρχαιων ελληνων ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ;;;;; (βλεπε Κλεομενης ο Γ βασιλιας των σπαρτιατων)

    3. Μιλησε ο Ιησους για ΑΓΑΠΗ, ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ;;; εχουν ολα αυτα στα οποια ανφερεστε σχεση με τον Ιησου και τον Λογο Του και την Διδασκαλια Του;;;; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ;;;

    4. Οι ανθρωποι παντα σφαζοντουσαν και παντα θα σφαζονται. Μην πεταμε λασπη στον Ιδρυτη και την Θρησκεια της Αγαπης. Κατηγορειστε τους ανθρωπους, οχι τον Χριστιανισμο.

    5. Αλλες θρησκειες σφαζουν ακομα και σημερα αλλα και στην ελλαδα του σημερα νεα παιδια πηδουν απο μπαλκονια, αυτοκτονιες συνεχως, αιμα στην ασφαλτο και κανεις απο τους κυβερνωντες δεν δινει την παραμικρη σημασια. Ολα αυτα τα θιγετε, τα φωναζετε; ή δεν εχετε τα αρχ@δ@α να το κανετε;;; Ή φωναζετε μονο εκει που δεν κινδυνευετε απο τιποτε και κανεναν;;; δειλια και ανανδρια δηλαδη. 'Η εξυπητερηση σκοτεινων σκοπων και δυναμεων.

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι αφαιρέθηκε από εμένα διότι δεν μου επιτρεπΕΙ νΑ αποδείξω με στοιχεία την αλήθεια, βάζοντάς μου όριο, Το HTML σας δεν μπορεί να γίνει δεκτό: Πρέπει να είναι 4.096 χαρακτήρες το μέγιστο, αγαπητέ συνάδελφε τα στοιχεία έχουν αρχή και τίλος, δεν τεμαχίζονται, στην ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ μπορεί ο αναγνώστης να ανεβάσει ολόκληρο το βιβλίο. και να σου τονίσω ότι απαγορεύω ρητά την ανωνυμία για τους άνανδρους και δειλούς. Όσο για τον κύριο αυτόν που τα έχει μεγάλα, τον περιμένω επώνυμα στην ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΑΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩ.
    ΚΥΡΙΕ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΕ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΩΜΕΘΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΞΕΛΛΙΣΟΜΕΘΑ. ΑΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΟΥ 46-49. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΒΑΦΤΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ. ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ.

    ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΕΛΜΑ;;;;

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΔΡ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Α. ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή