Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Γιάννης Στουρνάρας: η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης

Η Ελλάδα μπορεί να βγει κερδισμένη από την πανδημία, αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει στροφή τόσο από τις τράπεζες όσο και από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε παραγωγικές επενδύσεις που ενσωματώνουν τα σύγχρονα κριτήρια για βιώσιμη, πράσινη ανάπτυξη, με κοινωνικό αποτύπωμα, διαφάνεια και λογοδοσία.

Αυτό επεσήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του στο 11th Annual Capital Link Sustainability Forum – Εστιάζοντας στον Κοινωνικό & Οικονομικό Μετασχηματισμό / Βιώσιμη Ανάπτυξη – Οικονομία & Κοινωνία.

Παράλληλα η Ευρώπη, άρα και η Ελλάδα, μπορούν να αναδυθούν ισχυρότερες από την πανδημία μέσα από μία πράσινη ανάκαμψη, επενδύοντας στην κυκλική οικονομία, την εξοικονόμηση ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις βιώσιμες μεταφορές και την καθαρή τεχνολογία, δημιουργώντας πράσινες θέσεις εργασίας, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος.

δηλαδη, εχουμε ηδη ενα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ψαχνουμε για ενα αλλο; ενα νεο;

πράσινη ανάπτυξη με κοινωνικό αποτύπωμα,,,,,, ειναι της μοδας καθε εποχη να χρησιμοποιουν καποιες πιασαρικες λεξεις ή μου φαινεται;;;

για περισσοτερα καντε κλικ στο επομενο λινκ:

https://banks.com.gr/giannis-stournaras-pandimia-anedeikse-tin-anagki-gia-ena-neo-montelo-viosimis-anaptyksis/?utm_source=1&utm_medium=email&utm_campaign=NEWSLETTER_22-04-2021&utm_content=title&cmid=23f67ef3-1cde-4b99-8555-6fda4dc1caeb

Χρήστος Ν. Κώνστας

21 Απριλίου 2021




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου