Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Με αφορμή το άρθρο


Τα Αντικύθηρα καλούν οικογένειες, για να μην ερημώσουν 

από τον ιστότοπο back-to-nature

Η απόφαση της Μητρόπολης Κυθήρων και Μονεμβασιάς, η οποία σε συνεργασία με το δήμο και την τοπική κοινότητα δίνει επίδομα 500 ευρώ στέγη αλλά και τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες για να εγκατασταθούν στο μικρό νησί του Αιγαίου, ζωντάνεψε ξανά τις ελπίδες των ελάχιστων κατοίκων του νησιού.  «Ο τόπος μας είναι πολύ όμορφος αλλά και δύσκολος τους μήνες του χειμώνα», λέει στο iefimerida.gr, ο πρόεδρος του νησιού Ανδρέας Χαρχαλάκης. «Αναζητάμε πολύτεκνες οικογένειες, για να “αναστήσουμε” το νησί μας. Να μην σβήσει.  Πριν από τέσσερις δεκαετίες στο νησί επάνω ζούσαν περίπου 300 άτομα. Οι ειδικότητες που αναζητούνται είναι φούρναρης, οικοδόμος, ψαράς αλλά και κτηνοτρόφος».

Μια Πρόταση

Το νησί θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σημαντικά με μια μεγάλη τουριστική επένδυση κατά τον έξης τρόπο:

Η πολιτεία αναθέτει την μελέτη σε μηχανικούς της και κατασκευάζει την μονάδα προσαρμοσμένη στο περιβάλλον και φιλική με αυτό.

Η ενέργεια καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Το νερό από μονάδα αφαλάτωσης
Κατασκευάζεται βιολογικός καθαρισμός και μονάδα ανακύκλωσης

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της μονάδας επιλέγονται 10 πρόσωπα άνεργα κάτοχοι πτυχίων διαφόρων ειδικοτήτων όπως λογιστικά, οικονομία, διοίκηση επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, μηχανολόγος μηχανικός, τουριστικών επιχειρήσεων, διερμηνείας και μετάφρασης κλπ., σχετικά πάντοτε με το θέμα.

Η πολιτεία κάνει μετόχους τα 10 άνεργα πρόσωπα και αποχωρεί.

Βεβαίως σε μια χώρα χωρίς θεσμούς, χωρίς διάφανες διαδικασίες, χωρίς συνειδητούς πολίτες, οι πολιτικοί θα ‘σφαζόντουσαν’ και οι διαπραγματεύσεις για τις μίζες θα έδιναν και θα έπαιρναν με στόχο ο κάθε βουλευτής και υπουργός να βολέψει τα δικά του παιδιά.

Συμπληρωματικά

Μπορεί να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία και η καλλιέργεια αρωματικών φαρμακευτικών φυτών. Το νησιωτικό περιβάλλον εκεί προσφέρεται για κτηνοτροφία και καλλιέργεια αρωματικών φαρμακευτικών φυτών. Ο αριθμός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και τα καλλιεργούμενα στρέμματα θα είναι συνάρτηση της συνολικής επιφάνειας του νησιού. Δηλαδή, πόσα πρόβατα μπορούν να εκτραφούν και πόσα στρέμματα μπορούν να καλλιεργηθούν.

Τουρισμός, κτηνοτροφία και αρωματικά φαρμακευτικά φυτά θα μπορούσαν να είναι οι συνιστώσες για τα Αντικύθηρα και κάθε νησί. Όλες οι  ενέργειες θα πρέπει να είναι ντυμένες στο λευκό, προσαρμοσμένες στο περιβάλλον  και με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

***
Μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει χρήση αυτών των προτάσεων αρκεί να αναφέρεται η πηγή






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου